Pastel biedt ambulante hulpverlening (kortdurend, max. 1 jaar) voor personen die een psychisch moeilijke periode hebben of gehad hebben. Ze komen om de 14 dagen op donderdagvoormiddag helpen in het park voor hun sessie 'natuur'.

We stelden enkele vragen aan Lena, medewerkster bij Pastel.

 Waarom hebben jullie voor het Vrijbroekpark gekozen?

Het was een idee van een collega. Vooral omdat het een levende plek is in Mechelen. We proberen met cliënten naar buiten te gaan, effectief te herstellen in de maatschappij. Herstel gebeurt niet binnen vier muren, maar in het echte leven. Daarnaast is het Vrijbroekpark gewoon een super mooie plek!

 Hoe verloopt de samenwerking met het Vrijbroekpark?

Kei goed! Wij zijn hier door iedereen hartelijk ontvangen en ze staan altijd paraat voor ons. We worden mee op sleeptouw genomen door de stielmannen. Zij zijn erg begripvol, er is geen druk of stress en babbeltjes kunnen altijd. Wij zijn al met verschillende stielmannen mee op pad geweest en ze zijn allemaal vriendelijk tegen ons. Onze mensen leren ook heel veel bij. Ze krijgen veel info en weetjes van de stielmannen waardoor het elke keer opnieuw interessant is. Daarnaast is ook het werk erg gevarieerd en als we suggesties doen bv. over een werkje dat we graag eens willen doen, dan wordt hiermee rekening gehouden in de planning.

 

Wat heb je al allemaal mogen doen in het Vrijbroekpark?

De paden van de rozentuin geschoffeld, rozen gesnoeid, bloemen uit de zomertuin geknipt (en daarna een mooi boeketje mee naar huis mogen nemen :-) ), zwerfvuil oprapen, een border vrij gemaakt en nieuwe struiken aangeplant.